Ole Jakob roterer containeren din!

Bestiller du deg en liftcontainer fra oss, er det stor sjanse for at det er Ole Jakob som leverer den til deg! Han er løsningsorientert, serviceinnstilt og kan rotere containeren din i nøyaktig den posisjonen du trenger den i. Hils på gutten bak rattet på liftbilen, for han er en real kjernekar!

 

ROTATORLIFT

Ole Jakob kjører lastebil med rotator på liftdumperen. Det vil i korte trekk si at om containeren din står skjevt, så kan han snu den rundt i den retningen du ønsker! Det forenkler tilgjengeligheten, fleksibiliteten og hverdagen for både sjåfør og kundene. Rotatorliften sparer mye tid for oss, da en snuoperasjon nå kan gjøres på få minutter, og effektiviteten og kapasiteten økes. Kundene Ole Jakob er i kontakt med er veldig fornøyde når de får satt ut containeren sin i akkurat den vinkelen de ønsker, og at det nå er lettere å komme seg til på trange plasser.

Liftbil med rotator

Med rotator på liften kan vi snu containeren 360 grader!

 

GUTTEN BAK RATTET

Ole Jakob begynte hos oss som lærling tilbake i 2008. For utenom et par små sidesprang som renovatør i Bergen, markør hos Falck Nutec og telefonselger for Telenor, har han vært hos oss siden da. Ole Jakob stortrives som sjåfør i Retura TRV, og kunne ikke tenke seg å jobbe med noe annet eller ha en annen arbeidsplass. 11 år som ansatt er jo i seg selv ganske god fartstid, men i Retura er man fortsatt å regne som nyansatt før man har passert 15 års ansiennitet.

Fersk lærling

Ole Jakob som fersk lærling.

Svært mange av våre kollegaer har vært her lengre enn både Ole Jakob og undertegnende har levd! Ole Jakob tror det er fordi folk ikke bare trives så godt, men også pga den store takhøyden som er her. Det kan bli lange dager alene i bilen når man kjører containere, og ikke alle oppdrag er alltid like enkle. Da er det godt å vite at du er omringet av gode kollegaer som du kan snakke med, som lytter til deg og støtter deg uansett hva. Det er lov å la det gå en kule varmt en gang i blant, og la ventilene gå av et kvarter, og så er man alltid venner igjen etterpå. For Ole Jakob er det en viktig del av arbeidsmiljøet, og han tror det er derfor så mange blir her så lenge.

Hekter på liftcontainer

 

KUNNSKAP OG ENGASJEMENT

Fagbrev som gjenvinningsoperatør har det også blitt med årene. For Ole Jakob er det viktig med kunnskap om avfallet han frakter, for å kunne bistå kundene på best mulig måte. For noe av det han liker best med jobben er å treffe så mange trivelige folk i løpet av arbeidsdagen, og mange har gjerne spørsmål om avfall og sortering. Da er det greit å vite hva man snakker om.

På tråden med kunde

Veiledning av kunder er en stor del av jobben som sjåfør i Retura TRV.

Det er ikke bare søppel og transport som er viktig for Ole Jakob, selv om han er levende engasjert i jobben sin. Fritiden tilbringes i det sportslige hjørnet. Med 20 år på baken som hockeyspiller, og snart 8 år med innebandy, er han ikke så verst med puck og kølle heller. Like levende engasjement på banen som på jobb, har endt med verv som sportslig leder for SK Trygg/Lade Innebandy. En jobb han trives minst like godt med som sjåfør.

 

STATSMINISTER FOR EN DAG

På spørsmålet om hva Ole Jakob ville gjort for avfallsbransjen om han var statsminister for en dag, svarer han plast! Det er det første som slår ham når han tenker seg om; vi har et stort problem med plast i havet og naturen. I likhet med Geir, vår faste vaskebilsjåfør, mener han det burde vært en panteordning på all slags plast. Han ville satt et mye større fokus på å redusere plastforbruket i sin helhet, og satt i gang langt større tiltak for å få samlet inn den plasten som allerede er i naturen! Ta brus- og saftflasker for eksempel, de er det pant på. Man ser ikke mange av de ligge slengt i naturen. Pant fungerer altså.

I sommer skulle Ole Jakob på tur i fjæra med sønnen sin på 3 år for å se på krabber. De hadde med seg en ganske stor plastboks for å ha krabbene i. De fant da tilslutt en krabbe, etter å ha gravd seg gjennom en haug med søppel fra havet først! De dro hjem med plastboksen full av søppel, i stedet for krabber som var planen. Han synes det er trist at det er slik barna våre skal få oppleve naturen, og husker tilbake fra da han var guttunge og lekte i fjæra mellom alt havsøppelet. Dette er altså ikke ett nytt fenomen, det har vært slik i mange, mange år, og det meste av søppelet er plast. Så hvorfor har vi ikke klart å gjøre noe med det ennå?

Ole Jakob i grovsorteringshallen

Han er også med i et Tesla-forum på sosiale medier, hvor det er satt i gang en liten aksjon blant el-bileiere. Det oppfordres til å plukke søppel rundt ladestasjonene, når man allikevel skal tilbringe 15-20 minutter der og ikke har noe annet å gjøre. Da kan man fint plukke litt søppel rundt seg, og gjøre området rundt til et hyggeligere sted. Fokuset har blitt mye større nå som vi har sosiale medier, og alt er blitt mer synlig, merker Ole Jakob. Han håper at vi sammen kan få til en renere natur som barna våre kan arve.

 

FRIHET OG ANSVAR

Som ganske fersk 30-åring er det ikke den fremtidige pensjonisttilværelsen Ole Jakob tenker mest på. Men han har gjort seg opp noen tanker om fremtiden. For de neste årene ser han ikke for seg å gjøre noe annet. Han er for rastløs til å sitte inne på et kontor, og vil ha en jobb hvor han er i bevegelse så lenge som helsa holder. Arbeidshverdagen hans nå er perfekt, synes han. Han starter dagen med å gå gjennom oppdragene sine, og lage seg en plan på hvordan han skal gjennomføre alle på best mulig måte for både kundene og Retura. Friheten til å legge opp arbeidsdagen sin selv er noe av det Ole Jakob setter mest pris på, men det følger også stort ansvar med det. Oppdragene skal utføres uansett, og det er hans ansvar at det skjer på best mulig måte.

Skulle det komme til det punktet at han ikke kan kjøre lastebil lengre, er Retura så stort at han har flere muligheter til å gjøre noe annet. Så Ole Jakob ser for seg å bli hos oss i mange år fremover. Det setter vi stor pris på. For Ole Jakob er ikke bare en veldig dyktig sjåfør, han er en ordentlig godgutt som vi alle er glad i.