Trine og Christine – solstrålene i vekta!

Alle som har levert avfall selv på anlegget vårt, har hilst på jentene som bemanner vektstasjonen vår. Man skal lete lenge for å finne noen som har bedre oversikt over avfallet enn dem. De gjør en formidabel jobb, og de gjør den med glimt i øyet. Her er historien til jentene som alltid har kontroll på vekta!

 

HVERDAGEN SOM VEKTOPERATØR

For å kunne levere avfall på anlegget vårt må du veies både inn og ut, for at vi skal kunne registrere rett mengde avfall. Denne jobben utføres av vektoperatørene våre Trine og Christine, og den utfører de alltid med et smil om munnen. Uavhengig om regnet pøser ned eller snøen fyker inn sidelengs, er sola alltid på i vektbua! Vi er stumme av beundring for det pågangsmotet de har. Det spiller ingen rolle om bilkøen strekker seg ned til E6’en – både inn og ut av anlegget, Trine og Christine er alltid like blide, serviceinnstilte og behjelpelige.

Det er mange detaljer som skal fanges opp på kort tid, når alle kjøretøy skal registreres inn og ut. Og det er ikke bare avfall inn på anlegget vårt – det skal ut igjen også! Da er det fraktbrev, eksportdokumenter og godspapirer som hører med. Og alt må være korrekt. Vi var med damene på jobb en dag, og ymtet frempå at det så hektisk ut. Da så de rart på oss og lo litt – og mente at da burde vi heller ta oss en tur når det faktisk ER hektisk! For dette var visst en rolig dag.

Vi er regelrett imponert av jobben de gjør. Det er telefoner som ringer, radioer som roper og e-poster som plinger inn. Ikke bare har de kontroll på alle bilene som kjører inn og ut av anlegget, de registrerer også alle avvik som oppdages og styrer mye av logistikken når avfall og utstyr skal lastes eller losses. Og de utfører det hele med knusende ro. Vi bøyer oss i hatten.

Vektstasjonen vår – det er her all magien skjer!

 

FRA HELSE TIL AVFALL

Men det var ikke avfall Trine og Christine hadde tenkt å jobbe med, tilfeldigheter gjorde at de havnet i avfallsbransjen. For de har begge utdannelse innen helse. Trine skulle bli apotektekniker, og Christine er hjelpepleier med 15 års erfaring.

Trine kom til oss som vikar på den gamle vektstasjonen vår, mens det ennå bare var Renholdsverket, i en alder av knappe 18år. Og i 2012 fikk hun fast stilling som vektoperatør hos Retura TRV. Avfall var mer spennende enn medisiner og resepter.

Christine ble hanket inn som vikar på salgsavdelingen, da salgssekretæren vår var i permisjon. Her gjorde hun en så god jobb, at da det ble åpnet en til stilling som vektoperatør ble hun på det varmeste anbefalt å søke. Hun var selvskreven til jobben, og har hatt fast stilling i vekta siden 2016. For bra folk tar man vare på!

Veteranen Trine merker godt at trafikken og avfallsmengdene inn på anlegget vårt har økt betraktelig de siste 10 årene, og er glad hun har Christine sammen med seg i dag. De mener at den jobben vi i Retura TRV gjør er veldig viktig for samfunnet og miljøet.

– Dette rundt oss er ikke søppel! Det er verdi i alt her. Avfallet vi ser her på anlegget, blir enten til nye råvarer eller energi. Vi sørger for at alt dette ikke havner i naturen, og blir gjort nytte av. Det er en veldig viktig jobb, sier Trine. Og jo bedre man sorterer avfallet sitt, jo bedre råvarer blir det. Det er ikke for å være slem at vi stiller krav til sorteringen, det er jo for at det er det beste for miljøet.

 

STATSMINISTER FOR EN DAG!

En viktig del av jobben til Trine og Christine er å veilede kundene i sortering. Avfallskompetansen du må besitte for å gjøre denne jobben er stor, og læringskurven bratt. De vurderer alt avfallet som kommer inn over vekta, hjelper kundene med hvor det skal leveres og setter de i kontakt med avfallskontrollørene. Kunnskap om avfall er viktig. Så da de fikk spørsmålet om hva de ville gjort for avfallsbransjen om de fikk være statsminister for en dag, var svaret klart.

De hadde fokusert på å øke kompetansen hos alle som jobber med avfall. Sørget for mer utdannelse til alle ansatte, og stilt krav til kunnskap. Utbedret tilbudene på opplæring i gjenvinningsfaget, og sørget for at tilbudet er likt for absolutt alle ansatte. Avfallsbransjen er kompleks, og ting kan snu seg fort, så det gjelder å henge med i svingene og vite hva man holder på med. Derfor er kompetanseheving så viktig, mener de. I tillegg vil de ha mer fokus på å øke kompetansen om avfall til folk flest. For søppel angår oss alle, det samme gjør miljøet og verden vi lever i.

Det er ingen tvil om at det er kloke hoder på jentene våre.

 

HVA BRINGER FREMTIDEN?

Det er sjeldent en kjedelig dag på jobb i vekta, og det de liker best med jobben er å få treffe så mange hyggelige mennesker. Og de får veldig mye skryt for den gode jobben de gjør – både fra kollegaer og kunder. De trives derfor svært godt, og kan for øyeblikket ikke tenke seg å gjøre noe annet. – Veien blir til mens vi går den, sier Christine, jeg er jo i dag langt fra der jeg i utgangspunktet startet, pleie og omsorg, og jeg stortrives med det.

Begge to er helfrelste friluftsmennesker som er glade i naturen, er med barna sine mye på turer og sportslige aktiviteter og har hendene fulle med det. Nå skal det nevnes at Trines barn har pels og er vel strengt tatt en hund, men hun er like veloppdragen som andre barn.

Vi synes det er koselig å besøke jentene våre i vekta, ikke bare er de så innmari trivelige – kundene som kommer forbi er også det, og stemningen er god. Mang en hyggelig prat skjer gjennom vinduet på vektstasjonen, og mange hyggelige samtaler står for tur i fremtiden. Vi er veldig glade for at vi har Trine og Christine på plass i vekta vår.

Det er ingen tvil om at jentene trives godt sammen!