Roger har kontroll på sorteringen!

Har du levert avfall på anlegget vårt, har du garantert møtt på Roger. Han er en av våre mottakskontrollører, som er her for å hjelpe deg med riktig sortering av avfallet. For det er viktig å sortere riktig. Og med god veiledning fra en så trivelig kar som Roger, blir sortering også lett å gjøre rett.

 

KONTROLLERER SORTERINGEN

Som mottakskontrollør farter Roger over hele avfallsanlegget vårt i løpet av en dag, og er i kontakt med svært mange av kundene våre som er innom og leverer avfall. Han veileder dem i sorteringen og forklarer hvorfor det er viktig å sortere riktig. Roger driver med kundeservice, av ypperste kvalitet, for det er det han ønsker at avfallet vårt skal være. Av god kvalitet. Da må det sorteres riktig.

Matavfall i restavfall til sortering

Et eksempel på feilsortering som vil gi avvik; matavfall i restavfall til sortering.

Det Roger ikke kan om avfall, og spesielt farlig avfall, er det få som kan. Han kan snakke med alle om alt som kommer inn, og ser raskt om noe er feil i lassene. Og feil blir det av og til, selv om Roger synes at avvikene har gått drastisk ned de siste par årene. Det er han veldig fornøyd med, og mener kundene våre i bunn og grunn er ganske flinke til å sortere. Det er viktig for Roger at kundene våre har en god opplevelse når de besøker anlegget vårt, det er jo tross alt dem vi lever av sier han. Kundene er like viktige som at avfallssorteringen er riktig.

Roger veileder kunde

Roger veileder kunden og forklarer hvor avfallet skal legges.

 

EN ALLE TIDERS SØPPELKAILL

Noe av det Roger liker best med jobben sin er å prate med folk. Han treffer ganske mange mennesker i løpet av en dag, og alle er kjempetrivelige. Han har jobbet med avfall i hele sitt yrkesaktive liv på over 30 år. Det å ha en jobb hvor man får gå rundt å snakke med folk om avfall, synes han er helt topp. I tillegg synes han det er en sabla bra arbeidsgjeng på anlegget vårt, og kommer godt overens med alle.

Roger er en rolig kar, og lar seg ikke hisse opp av særlig mye. Det meste kan fikses, og han er svært løsningsorientert – alltid med et godt glimt i øyet. Roger er selve prototypen på en real kjernekar, og man blir alltid i godt humør når man snakker med ham. Kunnskapsrik som få på avfall, så du føler deg alltid trygg på svarene man får når man spør han om ting. Det er kanskje ikke så rart, for han er andre generasjon søppelkaill og har fulgt i sin fars fotspor. Han har søppelblod i årene, som han kaller det, og til og med hans eldste datter har vært innom avfallsbransjen. For oss er søppelblod minst like bra som kongelig blod.

Komprimator med restavfall tømmes

Restavfall til sortering i komprimator tømmes på grovsorteringa, og Roger kontrollerer at avfallet er som det skal.

 

STATSMINISTER FOR EN DAG

Om Roger fikk være statsminister for en dag, ville han sørget for tiltak som hadde gjort avfall mer kortreist. Det er nesten ingenting som tilbringer mer tid på veien enn avfall, og fossil transport er en stor miljøsynder. Han mener at mye kunne vært gjort om behandling, sortering og gjenvinning av avfallet hadde vært utført så lokalt som mulig. På den måten hadde vi spart mye utslipp fra tungtransporten. Da hadde miljøgevinsten ved den gode kildesorteringen vår blitt enda større. Det, sammen med elektrifisering av store kjøretøy, vil være veien å gå for en grønnere avfallsbransje. Det er tydelig at avfallshåndtering opptar Roger, og vi er imponert over hvor reflektert vår kjære mottakskontrollør er. En klok mann vi er glade for å ha i teamet vårt!

 

TANKER OM FREMTIDEN

Med sine knappe 55 år har Roger fortsatt noen mil å traske før han nærmer seg pensjonisttilværelsen, og tenker ikke så mye på hva som skal skje da. Han trives veldig godt der han er nå. Det eneste som kunne klart å toppe dette, hadde vært å få jobbet enda mer med farlig avfall. Der har han mye spisskompetanse, og synes farlig avfall er et kjempespennende område. Han får mye bruk for denne kompetansen i arbeidshverdagen, og han oppdager raskt om det har havnet noe som er potensielt farlig i avfallet som kommer inn til oss.

Men vi slipper ikke helt taket i spørsmålet om hva han vil gjøre når han trer inn i pensjonistenes rekker, og klarer til slutt å få ut av ham at joda, han har da tenkt litt på det. Hytta på Aure er destinasjonen, og der vil han tilbringe så mye tid som mulig sammen med kona, i deres eget lille paradis. Og på slutten legger han til, mens han smiler med hele kroppen, at han blir bestefar for første gang over nyåret. Det gleder han seg stort til! Vi gleder oss også stort på Rogers vegne, og ønsker lykke til som nybakt bestefar. Kanskje om noen år har den store kunnskapen hans gått i arv, og vi har fått fjerde generasjon søppelkaill i våre rekker.

Roger har en god tone med sjåførene våre!