Børge – vår mann på makulering!

Han er et kjent fjes for alle våre makuleringskunder. Børge er vår faste sikkerhetsklarerte sjåfør på makuleringsbilen, og er alltid løsningsorientert og fleksibel. Arbeidsstedet hans er Norges eneste makulator på hjul, og siden 2007 har han kvernet opp hemmeligheter og andre sensitive dokumenter. Vi er veldig glade i Børge, og har lyst å gi flere sjansen til å bli kjent med ham. Her er historien til makuleringsmannen vår!

 

BØRGE+RETURA=MAKULERING

Sikkerhetsmakulering er en tjeneste vi har tilbydd kunder lenge før Retura TRV kom til. Med stasjonær kvern i våre gamle lokaler på Tempe, ble smått og stort av dokumenter makulert. Sikkerhet og trygghet har alltid stått i fokus ved denne tjenesten, og etterspørselen økte og kapasiteten vår var for liten. Vi rettet blikket mot Danmark og firmaet ReTec som leverte mobile kverner. Og desember 2007 kom vår første makuleringsbil, som Norges eneste. En langt tryggere og mer effektiv løsning for sikkerhetsmakulering, da vi nå kunne makulere sensitive dokumenter ute hos kundene. Børge med sin brede og allsidige erfaring var det naturlige valget som ansvarlig for den. Og siden da har han vært vår mann på makulering.

Børge opplever at etterspørselen etter sikkerhetsmakulering fortsatt vokser, spesielt etter at det nye regelverket for personvern (GDPR) ble et faktum. Så etter 10 år med tro tjeneste parkerte vi vår gamle makuleringsbil i 2017, og investerte i ny bil med større og kraftigere kvern og hele 5 tonn lastekapasitet. Dette gjør at vi og Børge leverer sikkerhetsmakulering på sikkerhetsnivå P-5 etter standard DIN 66 399-2.

 

 

HISTORIEN BAK MANNEN

Børge er vår kloke klovn. Han er full av ablegøyer og morsomme historier og sprell, men han er også full av kloke ord og råd. Til tross for sine 62 år er han en energibunt uten make og sitter sjeldent i ro, det har han ikke tid til. Er han ikke i makuleringsbilen, så er han på styremøte, på hytta og snekrer, eller hopper, spretter og leker med barnebarna sine! Han har mange jern i ilden, og alltid noe å henge både de små grå og fingrene i. Han er slank og sprek, og vi ungdommen som er så heldige å få jobbe med ham, sliter med å holde tritt. Det går unna når hele 6. etasjer med makuleringsbeholdere skal tømmes, da kan man ikke kaste bort tiden!

Arbeidserfaring er Børge rik på. I sin spede ungdom jobbet han som både maskinfører, asfaltlegger og var en tur innom Posten som bud. Men siden 1982 har denne mannen jobbet med avfall. Han startet sin karriere hos Renholdsverket som renovatør, og har jobbet flere år med forvaltning i avfallsseksjonen i Trondheim Kommune. Her hadde han blant annet ansvar for innføring av tre-beholdersystemet i kommunen vår i 1997, da kildesortering ble et krav. I tillegg har han vært en del av styret i Renholdsverket, og sitter fortsatt som ansatterepresentant i styret for både Retura TRV og vår eier TRV Gruppen AS.
Børge har hatt mange forskjellige roller innen avfallshåndtering i Trondheim, og enda flere hatter som han beskriver det selv. Det denne mannen ikke kan om forvaltning av avfall, er kunnskap svært få besitter!

Da Retura så dagens lys den 1. juni i 2005, var Børge med på laget. Den gang som en del av salgs- og markedsteamet. Men hans hjerte lå nok nærmere logistikk og forvaltning, og Børge ble etter hvert en del av transportteamet. Da St. Olavs hospital skulle bygges på Øya i Trondheim, var det Retura TRV som håndterte avfallet og Børge hadde ansvaret for koordinering av transporten.

 

STATSMINISTER FOR EN DAG

Vi spurte Børge om hva han hadde gjort for avfallsbransjen om han kunne vært statsminister for en dag, og da kom den kloke siden av klovnen vår fram. Han mener at vi i Norge er ganske flinke, om ikke en av de beste, på avfallshåndtering. Forsøpling er et globalt problem, og i en slik sammenheng blir avfallet vi i Norge gjenvinner svært lite. Børge synes vi heller bør dele av den store avfallskompetansen vi sitter på, og hjelpe de landene i verden som forsøpler mest. På den måten vil kunne få bukt med de store miljøproblemene som forsøpling forårsaker. Kloke ord vi er enige i.

 

HVA BRINGER FREMTIDEN?

Børge trives veldig godt i jobben sin, og sier at det beste med den er at han får treffe så mye hyggelige folk. Og til tross for at han har nådd alderen for AFP, har han lovet oss å bli i Retura TRV en liten stund til. På spørsmål om det ikke vil bli rart å gå av med pensjon, ler han bare og sier at han har så mange prosjekter på både hytta og hjemme, så han har nok å henge fingrene i. I tillegg har han fem barnebarn han setter stor pris på å være sammen med. Vi tror at Børge kommer til å være en like travel mann som i dag når han trer inn i pensjonistenes rekker. Det vi vet med sikkerhet er at vi kommer til å savne vår kloke klovn når den dag kommer!