Vinteren er her, husk å måke og strø!

Den trønderske vinteren er både vakker og lunefull, og både snø og is byr på utfordringer. Derfor er det svært viktig å huske på at det må måkes snø og strøes før vi kan hente avfallet.

Her kommer vinteren, her kommer den kalde fine tida, som Jokke & Valentinerne synger så fint! Og vinteren er en fantastisk flott og frisk årstid, men den byr også på noen utfordringer. Snø og is er ikke våre beste venner når vi er ute for å tømme avfall. En del plasser er det så glatt at vi ikke kommer fram med bilen engang, og noen ganger er det så mye snø at vi ikke finner utstyret.

Når snøen laver ned
Våre sjåfører ønsker veldig gjerne å få utført alle oppdragene sine, men det er ikke alltid det er så lett når snøen faller. Om beholderne har snødd inne får de ikke dratt de med seg. Derfor er det lurt å ikke bare måke veien fram til beholdere og containere, men også rundt dem. Da er mye tid spart for våre sjåfører, og de vil rekke over alle oppdragene sine.

Snø oppå containerne utgjør en stor trafikkfare. Det er derfor viktig og ikke bare måke rundt containeren, men også oppå den. Til og med et tynt lag med snø på containeren kan hindre sikten til biler som ligger bak oss når vi frakter den til tømming.

Når sjåføren rasker over isen
Glattisen kan være direkte farlig. Sjåførene kan falle og skade seg, og bilene kan skli ut og skade andre kjøretøy, bygninger og i verste fall mennesker. Å strø godt når det er glatt ute kan med andre ord være livsviktig. Veibanen fram til tømmestedet må strøs og det må strøs godt rundt utstyret slik at sjåføren trygt kan utføre oppdraget sitt.

Vi skjønner at dette kan være mye å huske på i en travel hverdag, så derfor har vi laget en liten huskelapp for å hjelpe til: