Servicegutta Bjørn-Kristian og John Eirik

Ingen utfordring er for stor – servicegutta vår reparerer det meste! De har møtt på det meste av feil før, og det skal litt til for å vippe de av pinnen. I tillegg har de det fryktelig morsomt på jobb, og latteren sitter løst. Vi ble med servicegutta vår, Knoll og Tott, på oppdrag en dag!

 

SERVICEAVDELINGEN

Vi har en helt unik avdeling som jobber med både salg av avfallsutstyr, samt service og reparasjoner av både komprimatorerer og presser. Hos oss finner du både innvending og utvendig sorteringsutstyr, som kan kjøpes eller leies av oss. I tillegg kan du sette opp fast serviceintervall på komprimatorene og avfallspressene, så kommer vi regelmessig innom og passer på at de fungerer som det skal. Og det er vi de eneste i Midt-Norge som tilbyr.

Serviceteknikerne våre, Bjørn-Kristian og John Eirik, er spesialister på reparasjon og vedlikehold av komprimatorerer og pressende avfallsutstyr. Det er sjeldent de møter på en feil de ikke har erfart før, og de trives med å løse tekniske problemer. Ingen dag er lik, og det er det de liker aller best med jobben sin. De motiveres av at de aldri vet hvordan dagen kommer til å bli før de starter på den, for da blir det aldri kjedelig. De har en veldig god tone med kundene, og de treffer på mange hyggelige folk når de er på ute på oppdrag.

 

KNOLL OG TOTT

John Eirik har vært her lengst, er eldstemann og har unik erfaring med å skru på teknisk utstyr. Han har tidligere reparert blant annet komprimatorer for Europress. Han har bred erfaring også, fra montering av storhusholdningskjøkken til langtransport. I tillegg har han i flere år drevet eget bilverksted. Denne mannen har skrudd på det meste, og har mye kompetanse som kommer godt til nytte i serviceavdelingen vår.

 

Bjørn-Kristian er yngstemann og begynte hos oss i Retura TRV for et år siden. Men han har nesten like stor kompetanse som partneren, og en teknisk innsikt som er få forunt. Han har alltid vært interessert i teknologi og har jobbet som bilmekaniker, med videreutdannelse til biltekniker. Med sin nytekning er han et perfekt tilskudd i avdelingen.

 

Å tilbringe en dag ute sammen med gutta på oppdrag er veldig lærerikt. Men du må henge med i svingene, for her går det fort unna. Og snakketøyet beveger seg like kjapt som hendene deres mens de jobber. Og så påstår vi at menn kun kan gjøre en ting av gangen? Det er herved motbevist.

Det som gjør servicegutta våre så unike er ikke bare kompetansen, erfaringen og den tekniske innsikten. De er også utrolig hyggelige gutter, som er serviceinnstilte og opptatt av at kunden skal ha det bra. For dem finnes det ikke problemer, bare løsninger. Og de finner alltid den rette løsningen. Noe både vi og kundene våre er takknemlige for.

De er svært samkjørte, og man merker fort at her er det en intern sjargong som kommer av å jobbe tett sammen. Spøkene hagler og latteren sitter løst, de minner oss egentlig svært mye om tvillingene Knoll og Tott. For de kan finne på mye rart innimellom, og vi som kollegaer kan fort bli lurt. Servicegutta har vært rota til mang en god latter her på huset!

 

STATSMINISTER FOR EN DAG

Vi må også få lurt inn litt seriøsitet denne dagen, og stiller selvfølgelig servicegutta det samme spørsmålet som alle får; Hva ville du gjort for avfallsbransjen om du fikk være statsminister for en dag?

Svaret kom overraskende kjapt mellom spøkene. De ville lagt inn forbud mot råvarer som ikke kan gjenbrukes på noe vis! De forklarer nærmere at avfallsminimering er viktig, og at emballasje og produkter må lages av materialer som kan resirkuleres. Det må være så enkelt som mulig for forbrukeren å sortere, slik at alt avfall som kommer fra husholdning og næringsliv, er enten gjenvinnbart eller nedbrytbart.

Vi er jo allerede godt på vei dit, men vi har fortsatt et stykke igjen. Myndighetene må lovregulere dette slik at det blir forbudt å bruke materialer, eller kombinasjoner av materialer, som ikke kan brukes om igjen. Da vil vi kanskje klare å komme helt i mål, mener guttene. De har helt klart sterke meninger om dette.

KLATRER SEG FREMOVER

Ingen av guttene er det man kan kalle for nært pensjonistalderen, dog John Eirik er noe nærmere enn Bjørn-Kristian.

John Eirik kan tenke seg å gå av så tidlig som mulig, mens han fortsatt er sprek og kan bruke kroppen til det han har lyst til. Han er lidenskapelig opptatt av skuterkjøring, og tilbringer hvert ledige øyeblikk, når det er snø ute, på fjellet sammen med familien.

Bjørn-Kristian er like lidenskapelig opptatt av klatring, og mang en helg og ferie tilbringes sammen med hans bedre halvdel i en fjellskrent omgitt av tau og sikkerhetsutstyr.

Man får følelsen av at det er litt intern konkurrering de to imellom, om hvem som har vært på det høyeste punktet og hvor bratt det var dit! For selv om John Eirik foretrekker å farte opp fjellsidene på skuter, er han ikke fremmed for å ta bena fatt i sommerhalvåret. Han har faktisk besteget selveste Galdhøpiggen!

Like viktig som hobbyene deres er for dem, er det også viktig at de trives på jobb. Og det gjør de i stor grad. John Eirik kan ikke se for seg noe annet fremover, han er kommet for å bli. De er opptatt av at det å jobbe i Retura TRV betyr at de er med på å gjøre en forskjell for miljøet. Vi er med på å holde Trondheim rent, sier de. Og vi gjør det med kvalitet i alle ledd. Vi er moderne og nytenkende, og vi leverer det kundene trenger. De mener selv at det kan ikke være mange avfallsselskap i Norge som tilbyr så mange tjenester som oss, spesielt på komprimerende avfallsutstyr.

De berømmer også det gode arbeidsmiljøet vårt. Med et stort mangfold av mennesker, og en åpen og inkluderende arbeidsplass. Det er god takhøyde her, sier Bjørn-Kristian, vi kan spøke og fleipe med hverandre, men samtidig ta de seriøse pratene når det trengs. Vi er enige med ham om det, og er glade for at de trives. Vi er glade for å ha så flotte servicegutter på laget vårt!