KLP Lyngården – et avfallsrom å trives i!

Et avfallsrom er for de fleste et ganske trivielt sted på arbeidsplassen, som man sjeldent besøker. Men for driftssjef Thomas Rise Refsnes i KLP, er avfallsrommet en stor del av arbeidsdagen. Da er det greit at avfallsrommet er rent, lett å bruke og kanskje til og med en hyggelig plass å være. Med litt farger på veggene, store sorteringsplakater og en radio i hjørnet, har avfallsrommet på Lyngården blitt nettopp det – en hyggelig plass å være!

 

Førbilde KLP LyngårdenEtterbilde KLP Lyngården

Før og etterbilde!

 

Thomas har sett seg lei på rotete og skitne avfallsrom, hvor det går med mye tid og ressurser på rydding og renhold. Da næringsbygget Lyngården sto ferdig, bestemte han at det splitter nye avfallsrommet deres ikke skulle bli slik. Det er langt mer effektivt å holde et slikt rom rent, enn å måtte sette i gang storrengjøring hver uke. Men hvordan motivere brukerne av avfallsrommet til å holde det rent og ryddig?

 

MOTIVERE TIL KILDESORTERING

Et avfallsrom er som regel lite utsmykket, og laget for å enkelt kunne spyles ned. Thomas fikk ideen om at kanskje litt dekor, godlukt og musikk ville motivere folk til å ikke bare holde det ryddig, men også sortere avfallet riktig. Han tok kontakt med markedsavdelingen til Retura TRV, og sammen utarbeidet vi en miljøprofil til avfallsrommet. Resultatet ble et fargerikt rom med store plakater som forteller deg alt du trenger å vite om avfallet du skal kaste.

 

 

RIKTIG SORTERING GIR LAVERE KOSTNADER

Sortering av avfall er en stor del av KLPs klima- og miljøpolitikk. De er et stort selskap med mange ansatte, og mange bygg de eier og forvalter. Det er viktig for KLP at fotsporene deres er så grønne som mulig. I tillegg vil riktig avfallssortering gi lavere kostnader, som vil komme alle til gode. Kildesortering er altså bra for både miljøet og lommeboka!

 

 

VI HEIER PÅ THOMAS

Vi på marked i Retura TRV har dekorert og profilert både kjøretøy og avfallsutstyr før, men avfallsrom har vi aldri fått henvendelse på. Og i etterkant synes vi at dette er et av de mest spennende oppdragene vi har hatt! Vi takker Thomas og KLP for at vi fikk være med på prosjektet. For Thomas er en hverdagshelt som er til inspirasjon for oss alle. Han strekker seg alltid den ekstra mila for å gjøre arbeidshverdagen bedre for alle rundt seg, både kunder og leverandører. Tilbakemeldingene han har fått på det nye avfallsrommet har vært svært posivite. Fra KLPs egen ledelse, til de ansatte på Lyngården og våre egne sjåfører, er de alle svært begeistret over hvor fint det har blitt og hvor lett det er å holde det ryddig nå.