Miljø- og ombrukskartlegging

Miljø- og ombrukskartlegging for bygg- og anleggssektoren i Midt-Norge

I henhold til byggteknisk forskrift (TEK-17) er miljøkartlegging et krav ved rivetiltak i eksisterende byggverk. Ved prosjekter som genererer mer enn 10 tonn avfall eller berører mer enn 100 m², er det nødvendig med en detaljert miljøkartleggingsrapport. I tillegg kreves det en ombrukskartlegging ved rivetiltak i yrkesbygg og boligblokker, for å identifisere bygningsmaterialer som kan ombrukes.

Regelverket rundt miljø- og ombrukskartlegging og avfallsplan finner man i TEK-17, Kapittel 9 Ytre miljø § 9-7. Den finner du her: Byggteknisk forskrift.

Vårt bidrag til det grønne skiftet
Som en nasjonal totalleverandør av avfallsløsninger for både private og næringslivet, tar vi et stort samfunnsansvar for å fremme ombruk og redusere avfallsmengder. Gjennom miljø- og ombrukskartlegging jobber vi aktivt for å skape sirkulære løsninger og redusere avfallsmengdene, i tråd med målet om å bidra til det grønne skiftet.

 

Komplett støtte fra start til slutt
Retura har unik kompetanse når det gjelder håndtering av avfall og ombruk i alle faser av et rive- eller byggeprosjekt. Vi kan bistå fra tidlig fase med kartlegging, oppfølging underveis i prosjektet til håndtering med avfall og ombruksløsninger, og vår ekspertise innen feltet gjør oss i stand til å sikre en miljøriktig og kostnadseffektiv prosess. Vi sørger for trygg håndtering av alle typer avfall, inkludert farlig avfall, samtidig som vi sikter på ombruk der det er mulig.


Våre tjenester innen miljøkartlegging og ombrukskartlegging

Vi tilbyr miljøkartlegging i samsvar med kravene i TEK-17. Våre spesialister utfører en grundig gjennomgang av bygningsmassen ved hjelp av inngrep, materialprøver og analyser. Dette avdekker forekomster av farlig avfall som må saneres særskilt, i tillegg til aktuelle håndteringsmuligheter for betong. Kartleggingen dokumenteres i en miljøkartleggingsrapport.

Samtidig tilbyr vi ombrukskartlegging for å identifisere materialer som kan brukes på nytt. Vi vurderer materialenes tilstand, restlevetid og muligheter for demontering, og dokumenterer funnene i en rapport i tråd med TEK-17.

Miljøkartlegging


Hvorfor velge oss?

  • Vi tilbyr helhetlig støtte fra start til slutt i byggeprosjekter, med spesialkompetanse på miljøriktig avfallshåndtering.
  • Våre spesialister har bred erfaring innen både farlig avfall og ombruksmaterialer.
  • Vi sørger for rådgivning og oppfølging i alle faser av rive- og byggeprosjekter.
  • Vårt fokus er på å redusere prosjektets kostnader, risiko og miljøpåvirkning gjennom bærekraftige løsninger og en effektiv og forutsigbar arbeidsprosess.

Velg Retura som din samarbeidspartner for en trygg, effektiv og miljøvennlig avfall- og ombrukshåndtering fra start til slutt.

Kontakt oss for tilbud på miljøkartlegging
Asbestprøvetaking i stige