Tine Tunga vinner Returaprisen!

Vi er stolte over å gi Tine Tunga Returaprisen for sin jobb og engasjement rundt avfallshåndtering og bærekraftige løsninger.

Returaprisen
Økt sorteringsgrad

Det er flere grunner som bidrar til at Tine Tunga får utdelt Returaprisen, blant annet jobben de har gjort med sorteringsgraden sin. Tall tilbake til 2013 viser en stabil sorteringsgrad på over 55%, men så langt i inneværende år har de klart å komme seg opp på 66,94% – det er en økning det er verdt å være stolt av!

Avfallsreduksjon

Samtidig har de også jobbet hardt med avfallsreduksjon, og fra å levere 680 tonn i 2017 har de klart å redusere avfallsmengden sin ned til 477 tonn i 2022 – en reduksjon på over 200 tonn! Det beviser at Tine Tunga jobber for å minimere deres miljøpåvirkning.

Informative avfallsstasjoner

Tine Tunga har også jobbet for å få en informativ og organisert avfallshåndtering hvor alle avfallstyper har sin anviste plass. I år har de også tatt for seg oppmerking av avfallsrommene sine, og bestilt sorteringsmerker for alle avfallstyper de har. Merkene er i henhold til det nye nasjonale merkesystemet og informerer om hva som kan kastes og ikke i hver avfallstype. Dette er med på å sikre en ryddig og effektiv avfallsløsning som gjør det lettere for deres ansatte og sortere riktig – samtidig som det skaper et rent og trivelig arbeidsmiljø, og bidrar til et positivt helhetsinntrykk av bedriften.

 

     

 

Vårt samarbeidet

Dette sier deres salg- og markedsansvarlig, Malin Østberg, om samarbeidet: «Det er lett å være en god rådgiver for en bedrift som viser slikt engasjement rundt avfall. Dersom vi har behov for vareprøver for å undersøke nye fraksjoner er de alltid på tilbudssiden, og presenterer vi nye løsninger blir vi alltid møtt med åpent sinn og god dialog.»

Vi synes jobben Tine Tunga har gjort på avfallsfronten så langt fortjener en annerkjennelse. De viser at ansvarlig avfallshåndtering ikke bare er gunstig for miljøet, men også for bedriften – og derfor er vi stolte over å gi de Returaprisen.