Fra fossilt drivstoff til biodiesel

Det snakkes mye om å være miljøvennlig, og sannsynligvis snakkes det mer enn det faktisk gjøres. Vi i Retura synes det er på tide med mer handling, så allerede nå går våre biler over på fossilfritt drivstoff!

Vi tar ansvar!

Retura har allerede gjort en del tiltak for å være mer miljøvennlig, blant annet gjennom innkjøp av elektrisk gravemaskin og elbiler til våre salg- og markedsrådgivere. Vi har hatt 2 komprimatorbiler som har gått på biodiesel en stund. For å bli enda mer miljøvennlig tas det nå nye grep, og vi får biodiesel på vårt eget tankanlegg på Heggstadmoen. Da vil vi ikke lenger ha biler som kjører rundt med fossilt drivstoff på tankene.

Hvorfor gjør vi det?

Retura ønsker å bidra til et bedre miljø for de neste generasjoner og å være en viktig bidragsyter i avfallsbransjen når det kommer til miljøansvar. Vi går over på biodiesel fordi det gir en høy klimaeffekt, og fordi det er det mest miljøvennlige drivstoffet som vi har på markedet i dag. Det finnes flere typer biodiesel, men vi har valgt HVO100 som er en fornybar diesel og reduserer Co2-utslipp med opp til 90%.

Hva betyr det for våre kunder?

Det vil ikke bli noen endringer for våre kunder, annet enn at man er med på å redusere Co2-utslipp med 90% ved å benytte en leverandør som kjører på biodiesel. Våre biler vil gå som før, vi vil fortsatt være like tilgjengelig – bare mer miljøvennlig.

Tenker du på miljø når du velger leverandører?

Mange bedrifter stiller store krav til leverandører, og i mange tilfeller er det krav som omhandler miljø og bærekraft. Dette synes vi er veldig viktig og absolutt nødvendig. Samtidig så mener vi at det også er viktig å kvalitetssikre leverandørene på at de faktisk fyller de kravene som er satt. Alle kan komme med solskinnshistorier, men det betyr ikke at tiltakene blir gjennomført.

Vi i Retura snakker ikke bare om å være miljøvennlige – vi tar de viktige grepene for å bli det!

#pålagmedmiljøet!

Les saken vi hadde i adressa her.

Ønsker du en gjennomgang av din avfallsløsning eller vite mer om våre bærekraftsmål?